Monica Schumacher the KEYBOARD project
is te zien in studio kadz (dagelijks op afspraak)
 
 


 
 
 
 
  KEYBOARD
project
  GLASS
project
  CHEESE
project
  EPS
project
  WOOD
project
  PAPER
project
  GRANNY
project
 

 
 
toesenborden verzamelen
 
toetsenborden ontmantelen
 
zonder toetsen
 
toetsen sorteren
 
toetsen geplakt
 
Jan Rem monteert de installatie
 
keyboard project Love Letters
 
 
  Lospeuteren

 

De tekst moest eerst geschreven worden om te weten dat er 324 toetsenborden nodig waren voor het KEYBOARD project 'Love letters'. Met Love letters wordt een nieuwe kant van de communicatie via sociale media in beeld gebracht.

Contact via msn, Twitter of Facebook wordt nog vaak afgedaan als armoede, als verval van het persoonlijk contact. Maar er is ook een andere kant - een vorm van interactie die voor de introductie van de sociale media niet mogelijk was.

Liefdesbriefjes

Werd je in de 20e eeuw verliefd op je collega dan bleef het bij een heimelijke blik langs het koffieapparaat of een anekdote in je dagboek ('hij keek naar me, zou hij hetzelfde voelen als ik?'). Nu de sociale media de gewoonste zaak van de wereld zijn, check je in een paar seconden of je collega er net zo verliefd is als jij. 'Vrienden' worden op facebook kan heel onschuldig zijn. Tot je jezelf in je blootje achter de webcam terugvindt ...

Als de spanning stijgt

De 2354 toetsen die nodig waren om Love Letters vorm te geven, werden verwerkt tot een chatconversatie tussen twee verliefde collega's. Mirjam (Mir) zoekt 's avonds online haar collega JP op als haar man op de bank in slaap is gevallen. De verleiding om verder te gaan dan het al typend uitwisselen van liefdesverklaringen is niet te weerstaan. De spanning neemt met elke regel toe en het nemen van risico's wordt onvermijdelijk. Love Letters is een licht erotisch verhaal met een verontrustend einde.

Monica bedacht het concept, schreef de tekst, verzorgde de productie en deed fotostyling. Steven van Noort maakte de beeldopnames en hielp met het lospeuteren van de toetsen. Jan Rem dacht mee over de vorm van de installatie en hanteerde zaag, frees en schroenendraaier.

Verzamelwoede

De toetsenborden werden verzameld via Twitter, Facebook en veelpraterij - 's avonds op de bank, in de trein, bij oma op het toilet, in de kroeg en bij de netwerkborrel. 324 omdat er 324 keer een 'e' voorkomt in de converstatie.

Met dank aan

Rob Wiltenburg, Linda Schuck, Divera Sjoerds, Co Sajtos en vele anderen.

Prijs op aanvraag.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
Studio KADZ | Zuideinde 74 | Koog aan de Zaan | www.studiokadz.nl | 06 5188 5186