Monica Schumacher the GLASS project
is dagelijks te zien in studio kadz (op afspraak)
 
 


 
 
 
 
  KEYBOARD
project
  GLASS
project
  CHEESE
project
  EPS
project
  WOOD
project
  PAPER
project
  GRANNY
project
 

 
 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 

 
the GLASS project
 
  Opwrijven

 

3D-collages van glaswerk, gemaakt van vazen, schalen, glazen, kandelaars en potten - op een koperen steel en een betonnen voetstuk.

Het begon met een papieren collage gemaakt van foto's uit tijdschriften. Bij gebrek bloemen - ik had alleen Linda's, Red's en Libelles - vormde ik fantasiebloemen uit mode- en interieurfoto's. Het werd een zachte compositie die voelde als po√ęzie.

Die avond, bij het opruimen van de woonkamer, stapelde ik de schaaltjes en glaasjes van het borreluurtje zo efficient mogelijk in elkaar om de wandelingen naar de keuken tot het minimum te beperken. Grote schalen onderop, kleinere erin en de wijnglazen als laatste. Doordat de collage nog in mijn hoofd zat, zag ik wat ik opeens aan het doen was: de stapeltjes servies hadden wel wat weg van bloemkelken. Een idee begon te broeien.

Vallen voor glas

Vazen, vaasjes, bloempotten en schalen zou ik verzamelen en dat zouden bloemen worden, in alle vormen en maten. De natuur kan het zo gek niet bedenken of het is er, dus waarom zou ik daar geen bijdrage aan leveren? De zoektocht in de kringloopwinkels begon. Ik ging op jacht naar kleurig, mooi gevormd keramiek en werd als een magneet aangetrokken tot glaswerk. De glans, de transparantie, de breekbaarheid ... Glas heeft iets magisch.

Kracht en breekbaarheid

The GLASS project is een variatie aan bloemen gemaakt van glaswerk - met of zonder steel, liggend of staand, klein of groot. De ruige materialen die het glaswerk ondersteunen, zoals koper, beton, hout en staal, benadrukken de kwetsbaarheid van het glas en versterken de schoonheid van de objecten.

Het groeiseizoen van The GLASS project is nog in volle gang.

Prijzen op aanvraag.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
the PAPER project
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
Studio KADZ | Zuideinde 74 | Koog aan de Zaan | www.studiokadz.nl | 06 5188 5186